L-carnitina

L-carnitina - SpeedGym

L-carnitina a devenit unul dintre cele mai importante suplimente nutritive pentru arderea grasimii, cresterea rezistentei fizice si accelerarea recuperarii post-antrenament utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni..Aceasta a fost descoperita in anul 1905 de doi cercetatori rusi.

Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali.

L-Carnitina transporta acizii grasi din alimentatie in mitocondria celulei, unde sunt convertiti imediat in energie si determina astfel cresterea rezistentei fizice.

Rolul primar al mitocondriei este sa extraga energie din nutritienti pentru a produce ATP . ATP este  sursa primara de energie folosita de corpul nostru pentru o gama imensa de procese celulare. Indiferent ce tip de efort facem, fie ca ne plimbam, fie ca ridicam greutati, sau pur si simplu respiram ne folosim de acidul adenozintrifosforic(ATP).

L-carnitina este cel mai important aminoacid in dezvoltarea musculaturii si impiedica acumularea de acid lactic in muschi, combatand principala cauza a oboselii.

Este un nutrient natural care joaca un rol esential in metabolismul energetic al corpului.

L-Carnitina este importanta pentru furnizarea energiei multor organe din corp, cum ar fi inima, muschii, ficatul si celulele imunitare. Aceasta joaca un rol esential in corp:  stimuleaza recuperarea dupa antrenament, asigura rezistenta, ajuta la producerea energiei din grasimi, reduce febra musculara.

Carnitina este produsa de corpul uman in cantitati mici, iar in alimentatie aceasta se gaseste in carne( in general in carnea rosie, de vita, vanat), in carnea de porc, pui sau peste, dar si din lactate.

L-carnitina are capacitate antioxidanta semnificativa. Prin acest mecanism, L-carnitina netezeste vasele de sange, deteminand relaxarea lor, lucru ce asigura un flux mai bun de nutrienti si oxigen catre organele vitale.

Pe langa importanta ei in arderea grasimilor, L-carnitina este utila in cresterea performantelor sportive.

Insa, beneficiile suplimentarii cu L-carnitina le vei observa doar daca ai o nutritie bine pusa la punct, daca faci sport, sau niste exercitii si antrenamente inteligente, doar atunci vei arde grasimile eficient, vei avea mai multa energie, sau performanta atletica va fi vizibil imbunatatita.

De aceea trebuie sa retineti ca L-Carnitina nu “arde grasimile” indiferent ce faci, ci doar prin miscare, sport si un regim sanatos; acesta este un supliment folositor atunci cand iei decizia sa ai un plan nutritional bine pus la punct si abordezi un stil de viata sanatos.

No Comments Yet.

Leave a comment

Call Now Button